Kontakt os

Om FMS

FMS består i dag af 2 afdelinger: Hovedafdelingen i Fredericia samt en afdeling i Esbjerg, som startede i august 2014.

Fredericia

På adressen i Fredericia udbyder vi maskinmesteruddannelsen ligesom det er her, vores kursus- og efteruddannelsescenter, Videncenter for Drift & Vedligehold, har til huse. FMS råder således over meget moderne laboratorieudstyr og viden inden for netop vedligehold.

I Fredericia tilbyder vi desuden uddannelsen til automationsteknolog og traineelæreruddannelsen - begge gennem UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. På automationsteknologuddannelsen møder man de samme undervisere som på maskinmesteruddannelsen, idet de kompetencer, automationsteknologer lærer, allerede er en del af videngrundlaget på FMS. På traineelæreruddannelsen underviser UCL's egne undervisere, medmindre der er praktisk undervisning i laboratorier.

om-fms/dsc_800704.jpeg
FMS Fredericia ligger centralt i Fredericia tæt på havnen og det kommende Campus.

Den centrale beliggenhed i Trekantområdet betyder, at der er mange virksomheder placeret nær FMS. Skolen er derfor omgivet af store industrivirksomheder såsom Ørsted, Danish Crown og Carlsberg, men også en del mindre virksomheder holder til i området.

For FMS betyder det, at det er nemt at være i kontinuerlig dialog med erhvervslivet, samtidig med at det gode samarbejde mellem skole og erhversvlivet gør det let for skolens studerende at finde en interessant praktikplads i nærområdet.

Esbjerg

I Esbjerg udbyder vi en dublet af maskinmesteruddannelsen i Fredericia, hvilket vil sige, at det er den samme studieordning og det samme studieforløb begge steder. Dette gør, at man som studerende har mulighed for at skifte uddannelsessted midt i studieforløbet uden problemer.

Esbjerg er Danmarks energimetropol, ligesom der er en mangeårig tradition for udbud af maskinmesteruddannelsen i byen. På FMS er vi derfor meget glade og stolte over at vi har fået mulighed for at genetablere maskinmesterudannelsen i Esbjerg og dermed imødekomme behovet for højtuddannede teknikere i området, hvilket blev dokumenteret i rapporten Energi på Havet fra 2013.

Værkstedsskoleforløbet for ansøgere med en gymnasial uddannelse afvikles i vores to værksteder renoveret i 2016/2017.
Adgangskurset for ansøgere med en erhvervsuddannelse afvikles af Aalborg Universitet Esbjerg på deres adresse. Den treårige teoridel af maskinmesteruddannelsen afvikler vi selv i den historiske, "gamle" maskinmesterskole på Niels Bohrs Vej 3.

 content/fms-bygninger.jpg
FMS Esbjerg flyttede i 2014 ind i den samme bygning, der tidligere har huset Esbjerg Maskinmesterskole, som blev endeligt lukket i 2007.

Bygningen blev renoveret, så de fysiske rammer matchede behovet på maskinmesteruddannelsen i det 21. århundrede. Opstarten var en succes, og i dag er maskinmesteruddannelsen den største, tekniske videregående uddannelse i Esbjerg.

I Esbjerg har FMS altid haft et tæt samarbejde med mange af byens store virksomheder, specielt indenfor offshorebranchen: Maersk Oil, DONG Energy, Ramboll og SEMCO. Ligeså har vi et tæt samarbejde med Budiness Esbjerg og de andre videregående uddannelsesinstitutioner i byen.

bubble