Kontakt os

Om FMS

FMS består i dag af 3 afdelinger: Hovedafdelingen i Fredericia samt en afdeling i Esbjerg, som startede i august 2014, og i Sønderborg, som startede i 2022.

Hold øje med vores nyheder under fanen Aktuelt for at være opdateret på seneste nyt.

FMS Fredericia

På adressen i Fredericia udbyder vi maskinmesteruddannelsen ligesom det er her, vores kursus- og efteruddannelsescenter, Videncenter for Drift & Vedligehold, har til huse. FMS råder således over meget moderne laboratorieudstyr og viden inden for netop vedligehold.

I Fredericia tilbyder vi desuden uddannelsen til automationsteknolog, og  vi lægger lokaler til traineelæreruddannelsen - begge gennem UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. På automationsteknologuddannelsen møder man de samme undervisere som på maskinmesteruddannelsen, idet de kompetencer, automationsteknologer lærer, allerede er en del af videngrundlaget på FMS. På traineelæreruddannelsen underviser UCL's egne undervisere, medmindre der er praktisk undervisning i laboratorier.

om-fms/dsc_800704.jpeg
FMS Fredericia ligger centralt i Fredericia tæt på havnen og det kommende Campus.

Den centrale beliggenhed i Trekantområdet betyder, at der er mange virksomheder placeret nær FMS. Skolen er derfor omgivet af store industrivirksomheder såsom Ørsted, Danish Crown og Carlsberg, men også en del mindre virksomheder holder til i området.

For FMS betyder det, at det er nemt at være i kontinuerlig dialog med erhvervslivet, samtidig med at det gode samarbejde mellem skole og erhvervslivet gør det let for skolens studerende at finde en interessant praktikplads i nærområdet.

FMS Esbjerg

I Esbjerg udbyder vi en dublet af maskinmesteruddannelsen i Fredericia, hvilket vil sige, at det er den samme studieordning og det samme studieforløb begge steder. Dette gør, at man som studerende har mulighed for at skifte uddannelsessted midt i studieforløbet uden problemer.

Esbjerg er Danmarks energimetropol, ligesom der er en mangeårig tradition for udbud af maskinmesteruddannelsen i byen. FMS Esbjerg er derfor glade for, at kunne imødekomme behovet for højtuddannede teknikere i området.

Værkstedsforløbet for ansøgere med en gymnasial uddannelse afvikles i vores to værksteder renoveret i 2016/2017.
Adgangskurset for ansøgere med en erhvervsuddannelse afvikles af Aalborg Universitet Esbjerg på deres adresse. Den treårige teoridel af maskinmesteruddannelsen afvikler vi selv i den historiske, "gamle" maskinmesterskole på Niels Bohrs Vej 3.

 content/fms-bygninger.jpg
FMS Esbjerg flyttede i 2014 ind i den samme bygning, der tidligere har huset Esbjerg Maskinmesterskole.

Bygningen blev renoveret, så de fysiske rammer matchede behovet på maskinmesteruddannelsen i det 21. århundrede. Opstarten var en succes, og i dag er maskinmesteruddannelsen den største, tekniske videregående uddannelse i Esbjerg.

I Esbjerg har FMS altid haft et tæt samarbejde med mange af byens store virksomheder, specielt indenfor offshorebranchen. Ligeledes har vi et tæt samarbejde med Business Esbjerg og de andre videregående uddannelsesinstitutioner i byen.

 

FMS Sønderborg

Afdelingen i Sønderborg blev formelt indviet i august 2022, hvor de første studerende startede på værkstedsforløbet på 1. semester.

Værkstedsforløbet er for de studerende, der kommer med en gymnasial baggrund, og som skal lære om teknik og opnå erhvervserfaring, inden de starter på uddannelsens teorisemestre. Læs mere om uddannelsens opbygning her.

FMS Sønderborg tilbyder værkstedsforløb via EUC Syd på Hilmar Finsens Gade 14-18. Her vil de studerende have deres daglige gang i moderne lokaler på EUC Syd, hvor der er udstyr og maskiner til at lave spændende projekter.

Ligeledes vil teorisemestrene fra januar 2024 blive undervist på EUC Syd på Hilmar Finsensgade 14-18, hvor FMS' egne undervisere vil stå for undervisningen af vores studerende. På sigt vil vi få vores egne lokaler midt i studiemiljøet på EUC Syd.

bubble