Kontakt os

Søg ind på FMS

Tjek adgangskravene for at se, om du skal starte på BM1 (værkstedsforløb), BM4 eller på adgangskursus. 

Maskinmesteruddannelsens sommeroptag
(start i august)

Optagelse på BM1 (værkstedsforløb) og BM4 sker via Optagelse.dk.

For alle ansøgere til optag på maskinmesteruddannelsen er ansøgningsfristen den 5. juli. Der er ingen kvote 2-frist til maskinmesteruddannelsen, idet alle ansøgninger behandles efter 5. juli.

Maskinmesteruddannelsens vinteroptag
(start i uge 5)

Optagelse sker via ansøgningsskema direkte til skolen, men ud fra samme kriterier som ved sommeroptag. Der er ingen ansøgningsfrist, dog anbefales det, at man ansøger i så god tid som muligt.

Ved flere ansøgere, end FMS har kapacitet til, er udvælgelseskriterierne:

  • Ansøgere som har bestået adgangskursus på FMS Fredericia, Aalborg Universitet Esbjerg eller Syddansk Universitet Sønderborg.
  • Ansøgere med gymnasial uddannelse med matematik og fysik/kemi på minimum B-niveau.

OBS! Møder en optaget ansøger ikke op til studiestart, vil pladsen gå til en på ventelisten, medmindre FMS er informeret om årsagen til fraværet.

Vigtigt vedr. optag i Sønderborg: 
Der optages ikke nye studerende på BM1 (værkstedsforløb) i Sønderborg ved vinteroptag. Dog kan man søge om at starte på BM4 (1. teorisemester), såfremt man opfylder adgangskravene. 

Adgangskursus

Har du en relevant erhvervsuddannelse og vil starte på maskinmesteruddannelsen, skal du først tage et adgangskursus, der tager et semester (ca. 17 uger).

Hvis du består adgangskurset på FMS eller via vores samarbejdspartnere i henholdsvis Esbjerg og Sønderborg, er du garanteret en plads på maskinmesteruddannelsen på FMS.

Vil du læse i Fredericia?

Så kan du tage adgangskurset på FMS Fredericia. Du skal søge ind ved at udfylde det online ansøgningsskema.

Vil du læse i Esbjerg?

Så kan du tage adgangskurset på Aalborg Universitet i Esbjerg (AAU Esbjerg).

Læs mere om adgangskurset på AAU Esbjergs hjemmeside og søg ind via STADS DANS.

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om adgangskurset på AAU Esbjerg, er du velkommen til at kontakte Britta Madsen via mail: bm@staff.aau.dk.

Der vil blive afholdt åbent hus på AAU Esbjerg sidste lørdag i februar kl. 10.00-14.00, hvor du vil kunne få information om adgangskurset, ligesom der også afholdes informationsmøde om adgangskursus midt i november. 

Vil du læse i Sønderborg?

Så kan du tage adgangskurset på FMS Fredericia. Du skal søge ind ved at udfylde det online ansøgningsskema.

 

bubble