Kontakt os

Uddannelses- og Forskningsministeren på besøg

Fredag den 3. september havde vi den store glæde at vise skolen frem for den nye uddannelses- og forskningsminister, Jesper Petersen.

Det var en meget spørgelysten og interesseret minister, der startede med at holde møde med rektor Jens Færgemand og studiechef Karsten Jepsen samt lektor Peter Skovgaard, som bl.a. er medarbejdernes repræsentant i skolens bestyrelse. Ministeren fik en introduktion til indholdet på maskinmesteruddannelsen samt beskæftigelsesmulighederne, og derefter bevægede selskabet sig rundt på skolen.

Besøg på 8. semesterFørste stop var de studerende på 8. semester, som havde undervisning i projektledelse. Her fortalte de studerende om relevansen af ledelsesfagene på uddannelsen, og hvordan de forventer at kunne bruge dem i deres fremtidige karriere.

Næste stop var det netop indviede minidatacenter, som er bygget med henblik på FMS’ valgfag Data Centre Programme, hvor de studerende kan lære om drift af datacentre med henblik på energiforbrug, køl, ventilation o.a. Lektor Jakob Langkjær viste rundt og fortalte om, hvordan minidatacenteret ud fra en pædagogisk vinkel kan give de studerende en hands-on-erfaring, de ellers ikke ville kunne få. Jens Færgemand fortalte også om det fantastiske samarbejde med datacenterindustrien, som har ført til opførelsen af datacenteret.

I vedligeholdslab holdt tre af vores undervisere møde med repræsentanter fra SKF Group, som kunne vise nyt og spændende udstyr til vibrationsmåling, så der gik man også et smut forbi. Samarbejdet med virksomheder er helt essentielt for at kunne være på forkant med den teknologiske udvikling, og så FMS kan tilbyde kvalitetsundervisning, både på maskinmesteruddannelsen og i forbindelse med kurser og anden efteruddannelse.

Til sidst gik turen forbi studerende på 2. semester, som lige har taget hul på at arbejde på deres værkstedsprojekter. Her fik ministeren en snak med en af grupperne om, hvorfor de har valgt at starte på lige netop denne uddannelse. De fire gruppemedlemmer havde hvert sit svar på det spørgsmål, og det illustrerer nok meget godt, den bredde der er på maskinmesteruddannelsen. Der er ikke kun bredde på fagligheden, der er også bredde på ”talentmassen.”

Alt i alt var det en stor fornøjelse at tale uddannelse med ministeren, som også var interesseret i at tale om etableringen af maskinmesteruddannelsen i Sønderborg. Denne minister er tydeligt interesseret i at have fokus på de praksisorienterede uddannelser, der bidrager direkte til samfundet og er så vigtige for at holde Danmark i gang – som netop maskinmesteruddannelsen er.

Vi takker mange gange for et godt og konstruktivt besøg!

Uddannelses- og Forskningsministeren på besøg

bubble