Kontakt os

Forskningssamarbejde med SDU

FMS indgår formelt samarbejde med Syddansk Universitet

Ressourcedirektør Jens Færgemand Mikkelsen, FMS og forskningsleder Lisa Loloma Froholdt, Center for Maritim Sundhed og Samfund (CMSS) på Syddansk Universitet, har indgået en samarbejdsaftale om et forsknings-og udviklingssamarbejde.

Den nyligt etablerede samarbejdsaftale mellem CMSS og FMS er indgået med henblik på at øge samarbejdet inden for forskning og udvikling. Ressourcer vil blive brugt på at udvikle samarbejdsrelationer imellem parterne gennem fælles uddannelsesaktiviteter og forskningsprojektsamarbejder.

Samarbejdet har allerede båret frugt i form af en ide til et forskningsprojekt inden for grøn omstilling. Lektor Niels T. Haastrup (FMS) har en Master i Miljøret og er derfor specielt interesseret i at arbejde inden for dette emne. Både Jens Færgemand Mikkelsen og Niels T. Haastrup finder projektet meget relevant ift. videreudviklingen af videngrundlaget i faget ”Skibsfremdrivning” på FMS. I forbindelse med projektet samarbejder FMS og CMSS med både DTU, AAU og virksomheden Scoutbase, der arbejder med sikkerhed til søs. Lisa L. Froholdt er meget glad for at få aftalen i hus og glæder sig over det allerede etablerede samarbejde inden for så vigtigt et emne for det Blå Danmark.

CMSS har allerede som en del af deres Strategiplan 2020-2024, forpligtet sig til FN’s bæredygtighedsmål nr. 4, Kvalitet i Uddannelse. I forlængelse heraf vil der i aftalen være et særligt hensyn ift. FN’s uddannelse 2030-agenda, der opfordrer alle lande til at tilbyde fleksible læringsveje (FLP) for deres studerende. FLP kan tilbyde maritime studerende gode muligheder for ansættelsesmuligheder, når de engang indtræder på arbejdsmarkedet. Desuden muliggør FLP læringsveje fra bachelor til Ph.d. for såvel maritime studerende som maritime undervisere.

Samarbejdsaftalen er helt i tråd med de mange aktiviteter der i øvrigt foregår i den maritime branche for at fremtidssikre erhvervet, bl.a. i MARLOG, Danmarks maritime klynge.

 

Forskningssamarbejde med SDU

bubble