Donation til ”Etablering af maskinmesteruddannelsen i Sønderborg”
Det er glædeligt at kunne meddele, at vi har modtaget tilsagn til en flot donation fra Dampskibsselskabet NORDEN A/S og A/S Dampskibsselskabet Orient's Fond.
I disse dage smiles der ekstra meget på Fredericia Maskinmesterskole (FMS), hvor man har modtaget en donation på 4.5 mio. kr. fra Dampskibsselskabet NORDEN A/S og A/S Dampskibsselskabet Orient's Fond. Midlerne skal bruges til at etablere maskinmesteruddannelsen i Sønderborg.
I 2022 blev kimen til maskinmesteruddannelsen i Sønderborg lagt, da de første studerende startede på Værkstedsforløbet, der afvikles på EUC Syd.
Fra foråret 2024 skal de første maskinmesterstuderende på 4. semester tage de nye lokaler på Alsion i brug. Men inden da skal lokalerne gøres klar til netop det.
Med fondsmidlerne er det gjort muligt for FMS at indrette moderne undervisningslokaler og ikke mindst investerer i moderne udstyr til etableringen af laboratorierne.
Rektor på FMS, Jens Færgemand glæder sig over støtten fra Dampskibsselskabet NORDEN A/S og A/S Dampskibsselskabet Orient's Fond. ”Midlerne fra fonden gør en kæmpe forskel for FMS og vores muligheder for at indrette lokalerne på Alsion. Havde vi ikke opnået støtte, skulle vi have transporteret de studerende til ”laboratoriedage” i Fredericia. Nu kan de studerende blive på Alsion, hvor de kan gennemføre alle de praktiske laboratorieøvelser, der ligger undervejs i uddannelsen. Vi kan samtidig glædes over, at vi netop har indgået aftale om lejemål på Alsion. De lokaler vi lejer, giver os mulighed for at integrere klasseværelse og laboratorie, så de studerende er midt i et unikt læringsmiljø. Det bliver virkelig godt.”
Nøglerolle i grøn omstilling
Maskinmesteruddannelsen er en bred teknisk lederuddannelse, der giver alsidige jobmuligheder i energisektoren, industrien og byggebranchen ja stort set alle virksomheder, der driver og vedligeholder større tekniske anlæg eller beskæftiger sig med teknisk udvikling eller support, har maskinmestre ansat. Hvor mange maskinmestre før i tiden arbejdede til søs, har mere end 80 procent af alle maskinmestre i dag jobs på land, hvor de blandt andet har en hovedrolle i den grønne omstilling.
- "Det sønderjyske område er netop kendetegnende ved at have mange industrivirksomheder, og samtidig har Sønderborg tårnhøje ambitioner om at være Co2 neutrale i 2029. For os er der ingen tvivl om, at der også lokalt og regionalt vil være brug for de maskinmestre, vi kommer til at uddanne i fremtiden", siger Jens Færgemand. Han tilføjer, ”at det er NORDEN og en maritim fond, der støtter, vidner om vores stærke maritime rødder, der bl.a. danner baggrund for den høje kvalitet, vi er kendt for. Tillige er der altid en procentdel, der ønsker at blive maskinmester på et skib, og vi håber på den måde, at vi kan give noget tilbage på til den maritime branche.”
Yderligere info:
Rektor på FMS Jens Færgemand, tlf. 23 23 51 19