Kontakt os

16 nye studerende til FMS Sønderborg

Pressmeddelelse

Fredericia Maskinmesterskole oplever en glædelig tilgang af 16 nye studerende på maskinmesterskolen i Sønderborg.

I august 2022 startede det første hold studerende på maskinmesterskolens 1. semester i Sønderborg, også kaldet værkstedsforløbet. Den gang var det kun studerende, der kom med en gymnasial uddannelse, der kunne søge ind, da værkstedsforløbet giver studenterne grundlæggende forståelse for en række tekniske og praktiske discipliner, inden de begynder på den teoretiske del af uddannelsen.

Men nu starter 4. semester, også kaldet den teoretiske del af maskinmesteruddannelsen i Sønderborg, og de studerende fra værkstedsforløbet blandes med studerende der kommer med en erhvervsuddannelse eller EUX. I alt begynder 16 studerende, som vil være det første hold på den teoretiske del af maskinmesteruddannelsen i Sønderborg.

Det er et godt optag for Fredericia Maskinmesterskole, da man kan se et stort behov for maskinmestre i lokalområdet. Sammen med de igangværende studerende, der startede i sommers og nu går på 2. semester, løber antal af studerende i Sønderborg nu op på 26.

”Det er glædeligt med så godt et hold i Sønderborg. Det siger noget om opbakningen af uddannelsen i Sønderborg, at så mange har valg at søge ind,” fortæller en glad rektor fra FMS, Jens Færgemand og fortsætter:

”Vi får løbende tilsendt jobopslag og får henvendelser fra virksomheder i og omkring Sønderborg, der mangler maskinmestre. Det vil helt sikkert blive lettere for dem at kunne rekruttere lokalt, så snart vi kan levere færdiguddannede maskinmestre.”

De studerende bliver huseret i midlertidige lokaler på EUC Syd i Sønderborg, indtil FMS’ egne lokaler bliver færdige i slutningen af 2024. FMS har nemlig underskrevet kontrakt med EUC Syd om at leje den gamle varmecentral i midten af EUC Syd i Sønderborg. Når lokalerne står klar, vil der være plads til over 100 maskinmesterstuderende i Sønderborg, som får adgang til moderniserede undervisningslokaler og moderne laboratorier.

 

Kontakt

Jens Færgemand – rektor på FMS, 23 23 51 19, jfm@fms.dk

Fakta om FMS:

Fredericia Maskinmesterskole har campusser i Fredericia, Esbjerg og Sønderborg, hvor der uddannes maskinmestre og automationsteknologer. I Fredericia hører Videncenter for Drift og Vedligehold også til, der udbyder en række kurser og diplomuddannelsen i Vedligehold.

Fredericia Maskinmesterskole er akkrediteret og kvalitetsgodkendt. Denne akkreditering bekræfter skolens engagement i at levere en høj standard af uddannelse og sikre, at de studerende får den nødvendige viden, til at være i front inden for deres fagområde

16 nye studerende til FMS Sønderborg

bubble