Kontakt os

Om maskinmester-uddannelsen

Professionsbachelor som maskinmester.
(Bachelor in Technology Management and Marine Engineering)

Hvad er en maskinmester?

Det spørgsmål får vi tit, og det kan være svært at svare på.

Vi fokuserer hellere på HVEM en maskinmester er. En maskinmester er en, der gerne vil gå forrest i den grønne omstilling. En, som kan bevare overblikket over projekter og medarbejdere. En, der har en bred teknisk forståelse, og som samtidig kan lede sit team. En, der drømmer om at skabe en grønnere fremtid for sig selv og de næste generationer.

Vi tror på, at vores studerende skal vise vejen i den grønne omstilling både ved at gøre eksisterende anlæg endnu grønnere, men også ved at udforske og udvikle nye teknologier. De første skridt tages i timerne på FMS, hvor blandt andet Power-to-X, bæredygtige datacentre og fremtidens energiø fylder i den daglige undervisning og på valgfagene.

Du vil under uddannelsen lære om følgende emner:

  • Termiske maskiner og anlæg
  • Elektriske maskiner, anlæg og udstyr
  • Procesanalyse og automation
  • Tværfaglige elementer, herunder metodelære
  • Ledelse, økonomi og sikkerhed

På 8. semester skal du have valgfag, hvor du fordyber dig i et specifikt område. Valgfagene løber over ét semester, og typisk søger de studerende praktikplads i relation til deres valgfag.

Du afslutter din uddannelse med en professionspraktik på 3 måneder, hvor de fleste også vælger at skrive deres bachelorprojekt i samarbejde med praktikpladsen.

Opbygning af uddannelsen: 

maskinmesteruddannelsen/opbygning-af-uddannelsen4.jpg

 

For mere detaljerede oplysninger om indholdet i maskinmesteruddannelsen kan du læse bekendtgørelsen for uddannelsen samt studieordningen, som er gældende på FMS, der beskriver uddannelsens forløb netop hos os.

Uddannelsen er SU-berettiget. Læs mere og ansøg om SU på www.su.dk

Hent flyer om uddannelsen her.

 

FMS tilbyder 2 valgfagslinjer:

Maritim linje

Linjen er obligatorisk, hvis du ønsker at blive ansvarshavende i maskinrummet på et skib. På valgfaget tager du blandt andet røgdykker- og søsikkerhedskursus, og lærer om skibsmotorer.

Anvendt projektledelse i teknologi

På denne linje tilegner du dig efterspurgte kompetencer i andvendt projektledelse. Du vil bl.a. opnå datacenter-certifikatet CDCP, lære om optimering, sektorkobling, bæredygtighed og sikker drift, ligesom du også vil blive undervist i organisation og økonomi.

bubble