Kontakt os

Esbjerg

I Esbjerg udbyder vi en dublet af maskinmesteruddannelsen i Fredericia, hvilket vil sige, at det er den samme studieordning og det samme studieforløb begge steder. Dette gør, at man som studerende har mulighed for at skifte uddannelsessted midt i studieforløbet uden problemer.

Esbjerg er Danmarks energimetropol, ligesom der er en mangeårig tradition for udbud af maskinmesteruddannelsen i byen. På FMS er vi derfor meget glade og stolte over at vi har fået mulighed for at genetablere maskinmesterudannelsen i Esbjerg og dermed imødekomme behovet for højtuddannede teknikere i området, hvilket blev dokumenteret i rapporten Energi på Havet fra 2013.

content/fms-bygninger.jpg

Værkstedsskoleforløbet for ansøgere med en gymnasial uddannelse afvikles i vores to værksteder renoveret i 2016/2017.
Adgangskurset for ansøgere med en erhvervsuddannelse afvikles af Aalborg Universitet Esbjerg på deres adresse. Den treårige teoridel af maskinmesteruddannelsen afvikler vi selv i den historiske, "gamle" maskinmesterskole på Niels Bohrs Vej 3.

Bygningen blev renoveret, så de fysiske rammer matchede behovet på maskinmesteruddannelsen i det 21. århundrede. Opstarten var en succes, og i dag er maskinmesteruddannelsen den største, tekniske videregående uddannelse i Esbjerg.

I Esbjerg har FMS altid haft et tæt samarbejde med mange af byens store virksomheder, specielt indenfor offshorebranchen: Maersk Oil, DONG Energy, Ramboll og SEMCO. Ligeså har vi et tæt samarbejde med Budiness Esbjerg og de andre videregående uddannelsesinstitutioner i byen.

Studiehåndbog

bubble