Power-to-X - Teknologier, værdikæder og sektorkobling
Bliv uddannet til at varetage opgaver med Power-to-X-teknologier og på Power-to-X-anlæg - med et særskilt diplommodul fra Videncenter for Drift & Vedligehold på Fredericia Maskinmesterskole.
Ønsker du at blive klædt på til at varetage opgaver på fremtidens Power-to-X (PtX)-anlæg? Ønsker du en grundig indføring i alle væsentlige tekniske og formelle aspekter af PtX-teknologierne? Hvis ja, så læs videre.
Nu udbyder Videncenter for Drift og Vedligehold på Fredericia Maskinmesterskole et særskilt diplommodul i PtX – svarende til 10 ECTS.
Diplommodulet kaldes ”Power-to-X - Teknologier, værdikæder og sektorkoblinger” og giver en overordnet introduktion til de forskellige aspekter af PtX – både tekniske, kommercielle og regulatoriske.
Grøn omstilling og sektorkobling
Med diplommodulet vil du stå med en grundlæggende viden om PtX-teknologierne, men også med en bredere viden om anvendelsesmuligheder, og hvordan PtX kommer til at indgå i den grønne omstilling og sektorkoblingen.
Du kan således bruge modulet til at løse nuværende PtX-opgaver eller som et godt udgangspunkt for at byde ind på kommende PtX-relaterede opgaver. På den måde kan modulet åbne op for nye ansvarsområder og karriereveje.
Undervisningen er praksisnær og tilrettelægges så vidt muligt med udgangspunkt i dine aktuelle PtX-relaterede opgaver i egen virksomhed. Med modulet får du således konkret viden, du umiddelbart kan anvende i dit arbejde med PtX.
Job og uddannelse samtidig
Diplommodulet i PtX udbydes i et samarbejde mellem Aarhus Maskinmesterskole og Fredericia Maskinmesterskole, og undervisningen er tilrettelagt, så du kan varetage et fuldtidsjob samtidig.
Det særskilte PtX-modul vil også kunne udgøre et valgfrit modul på diplomuddannelsen i vedligehold.
Kontakt lektor Lars Jenry Petersen for spørgsmål vedr. det særskilte diplommodul i PtX på ljp@fms.dk eller tlf. 22 34 86 20.
Datoer og priser
Se datoer og priser for foråret 2024.
Modulets opbygning
Power-to-X - Teknologier, værdikæder og sektorkobling er et diplommodul på bachelorniveau, som udgør 10 ETCS-point.
Modulet tilrettelægges, så du kan varetage et fuldtidsjob samtidig.
Adgangskrav
Hvis du gerne vil optages som studerende på modulet er der nogle formelle adgangskrav, du skal opfylde.
For at du kan blive optaget, skal du have gennemført en relevant teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse på akademiniveau eller højere – for eksempel maskinmester, ingeniør, byggetekniker eller produktionsteknolog.
Derudover skal du kunne dokumentere, at du har haft minimum to års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.
Hvis du ikke opfylder de formelle adgangskrav, har du mulighed for at blive optaget på en realkompetencevurdering.
Dokumenter
Her finder du alle dokumenter vedr. Power-to-X - Teknolgier, værdikæder og sektorkobling.
Litteraturliste (På vej)
Realkompetencevurdering
Hvis du ikke opfylder de formelle adgangskrav til uddannelsen (eller et af modulerne), men du har kompetencer, som kan sidestilles hermed, så kan du ansøge om en vurdering af dine realkompetencer.
Find generel information om realkompetencevurdering på ug.dk.
Tag kontakt til vores studievejleder Nina, hvis du ønsker at realkompetencevurderes.
Nina kan kontaktes på telefon 22 22 78 55 eller mail nlm@fms.dk.
Økonomisk støtte
Der er mulighed for at opnå økonomisk støtte til diplommodulet.
Se dine muligheder for økonomisk støtte på ug.dk.