Kontakt os

Det første hold i Sønderborg

Efterårsferien nærmer sig med hastige skridt, og nu er holdet i Sønderborg snart halvvejs med første semester.

Efter en heftig åbningsdag med ministerbesøg og journalister er Mads, Kenny, Marcel og Ibrahim kommet godt i gang med deres nye hverdag som maskinmesterstuderende.

1. stop - værksted

De er alle startet på uddannelsens 1. semester i værkstedsforløbet. Her lærer de at file, save og dreje, ligesom de lærer om hydraulik og at lave tekniske tegninger. Læringskurven er STEJL! For ingen af dem har før arbejdet i et værksted.

"Det er intenst men sjovt," fortæller Mads, da de bliver spurgt ind til deres hverdag i værkstedet på EUC Syd.
"De første tre uger var hårde. Det var bare ren file og save tre uger i streg," supplerer Marcel, og de andre nikker. Men de har helt sikkert lært en masse. For de kan nemlig ikke bare sidde og gemme sig i hjørnet, når de kun er fire på holdet.

"Det er meget intim læring. Du er aldrig i tvivl om noget, for vores underviser, Palle, kan se på dig, når du ikke forstår noget. Man kan ikke bare sidde og gemme sig," fortæller Mads. De fortæller også, at de alle snakker godt sammen og har fået skabt et gode samarbejde. Der bliver i hvert fald grint til flere interne jokes under interviewet.

Så det med "kun" at være fire på holdet, har absolut ingen negativ effekt på de studerende.
"Ikke endnu, i hvert fald. Men det kan jo godt være, at vi går hinanden lidt på nerverne om et halvt år," fortæller Mads grinende.

Hvorfor maskinmester?

De kommer alle fra en gymnasial baggrund, men har hver især flere års erhvervserfaring. Kenny, Mads og Ibrahim har alle arbejdet hos Danfoss og Marcel har været flere år hos Bestsellers Logistikcenter Nord.

Men nu var tiden inde til at studere. Og hvorfor valgte de så netop lige maskinmesteruddannelsen?

"En ven, jeg har, er maskinmester, og han snakkede rigtig godt om uddannelsen," fortæller Ibrahim. Og netop det vennen kunne fortælle om uddannelsen, skabe interesse hos Ibrahim. Han valgte derfor at søge ind, da muligheden bød sig.

Kenny blev opdfordret til at søge. "Det var min værkfører hos Danfoss, der opfordrede mig til at søge ind. Og efter at have læst lidt op selv, fandt jeg ud af, at interessen var der," fortæller han.

Mads har altid vidst, at han skulle være maskinmester; "Jeg holdt faktisk et oplæg om maskinmesteruddannelsen i folkeskolen." Så da han fik muligheden for at søge ind i Sønderborg, lå det i kortene. 

Marcel trængte til noget fornyelse, og da han så, at uddannelsen startede i Sønderjylland, tog han til infoaften. Her blev interessen endnu større, og han valgte at flytte fra Århus tilbage til Aabenraa, for at starte på 1. semester her i Sønderborg.

Nu er de ved at være halvvejs på 1. semester. De forventinger de havde om uddannelsen inden studiestart, stemmer fint overens med virkeligheden. Men de glæder sig også til at starte på teorisemestrene (4. til 9. semester) på Alsion. "Det bliver fedt at blive en del af et studiemiljø," fastslår Marcel. 

Men hvad vil de så bruge uddannelsen til?

Kenny og Ibrahim vil gerne blive og arbejde i Danmark - måske endda i Sønderborgområdet. Mads vil ud og sejle de første par år at sit arbejdsliv, og Marcel vil gerne på olieboreplatform, og derefter på land og måske arbejde med ledelse.

Det bliver spændende at se, om deres ambitioner ændrer sig, i takt med at de kommer længere i uddannelsen.

Det første hold i Sønderborg Det første hold i Sønderborg Det første hold i Sønderborg Det første hold i Sønderborg Det første hold i Sønderborg

bubble