Studerende er begejstrede for de nye omgivelser

Fredag den 10. feburar bragt JydskeVestkysten nedenstående artikel i deres Esbjerg Sektion.

Journalist, Susanne Kristine Terman, skjatjv [dot] dk

Esbjerg: 40 studerende har i denne uge taget det nye værksted i burg på Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg.

Værkstedsskoleelever Esbjerg

Christian Lillelund Ovesen (tv.) og Morten Lund Pedersen ved en af de nye drejemaskiner, hvor de er i gang med deres sidste tre-måneders projekt. De er i gang med at lave en pneumatisk dåsepresser. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

 

 

 

Christian Lillelund Ovesen og Morten Lund Pedersen, der er i gang med de sidste tre måneder af deres værkstedsskole, er en del af det hold, der torsdag formiddag har indtaget det nye værksted. Indtil nu har de brugt værkstedet på Rybners, men de er glade for skiftet.

- Det har virkelig været fedt at komme herover på "den rigtige maskinmesterskole" med alt det nye udstyr, siger den 21-årige Morten Lund Pedersen, der er flyttet fra Struer til Esbjerg for at blive maskinmester.

Maskinmesterskolen i Esbjerg er da også blevet beriget med ti nye drejebænke til 120.000 kroner stykket. I det nye værksted er der lavet ni nye svejsekabiner og sat nye fræsere op.

Smager af eventyr
- Vi har været med til at bygge det nye værksted op og det har givet et særligt ejerskab, supplerer 40-årige Christian Lillelund Ovesen sin medstuderende. Christian valgte uddannelsen efter en del år som slagteriarbejder og et forsøg med energiingeniør uddannelsen.

- Jeg manglede alt det praktiske. Det har jeg fået igen her, og hvis selve uddannelsen fortsætter som det første halve år, så kan jeg klart anbefale det til andre, siger han.

Morten regner med at bruge maskinmesteruddannelsen til at køre for en rådgivende ingeniør, mens Christian godt kunne tænke sig at arbejde i en offshore-virksomhed.

- Måske skal jeg ud og sejle. Uddannelsen giver mange muligheder, men det må godt lugte lidt af eventyr, siger han.

------------------------------

Maskinmester-uddannelsenværkstedsskole esbjerg

FAKTA:

Når man tager uddannelse som maskinmester, tager man egentlig en professionsbachelor i maritim og maskinteknisk ledelse og drift.

Har man en gymnasial uddannelse kræver optagelse på den treårige uddannelse, at man først opgraderer sine tekniske og praktiske færdigheder i den ni måneder lange værkstedsskole. Herefter står den på ni måneders praktik, og så er man klar til den treårige uddannelse.

Har man en teknisk erhvervsuddannelse, men ingen gymnasial baggrund, så skal man tage et seks måneders adgangskursus, for at få et B-niveau i fagene matematik og fysik og et gymnasialt C-niveau i dansk og engelsk.

Der er skolestart to gange om året.